Logo, der viser en gammel trold som sidder og grunner på hvor gammel den egentlig er!
www.OLDTIDENDE.dk        
Forsiden
Danernes land
Udlandet
Sporten
Tidstavle
Vejret
Lederen
Anmeldelser
Madsiderne
Månedens Oldsag
Side IX-frillen
Nyhedsoversigt12. maj 2001:

Napoleon blev myrdet

Historien må skrives om: arsenik fundet i Napoleons hår bekræfter mistanken om at han blev myrdet. Fransk historieskrivning har hidtil hævdet at den store kejser døde af mavekræft, men må nu erkende, at han blev offer for et komplot.

Napoleon døde den 5. maj 1821 på øen Skt. Helena, hvortil han blev forvist efter nederlaget ved Waterloo. Officielt var dødsårsagen mavekræft. Napoleon

Gift-teorien

Teorien om giftmord blev første gang fremsat for 6 år siden, og efterfølgende bekræftet af amerikanske retsmedicinere. Men Frankrig afviste hånligt denne teori.

Nu har den franske toksikolog Pascal Kintz leder af Institut de Médicine Légale i Strasbourg imidlertid fastslået at "mængden af arsenik fundet i Napoleons hår er op til 38 gange højere end normalen, hvilket er et uomtvisteligt bevis på forgiftning".

Dette resultat bekræfter hermed den canadiske læge, milionær og historiker Ben Weiders 6 år gamle gift-teori. Angiveligt skulle mordet være resultat af en uhellig alliance mellem England og de ny franske magthavere, af frygt for den tidligere mægtige kejsers tilbagevenden til den politiske scene. Weider, der endvidere er formand for den internationale Napoleonsforening, vil nu arbejde på at få åbnet sarkofagen med Napoleons jordiske rester, så DNA fra disse kan sammenlignes med DNA fra de undersøgte hår.

Retur til top  ↑